Geografija

Glavni gradovi Azije KVIZ – Koliko azijskih glavnih gradova poznaješ?

Koji su glavni gradovi Azije? Testiraj svoje znanje u ovom kvizu!

Testirajte svoje znanje o glavnim gradovima Azije ovim kvizom! Ovaj kviz pokriva glavne gradove raznih zemalja u Aziji. Pogledajte koliko ih možete ispravno imenovati i izazovite sebe da saznate više o azijskim glavnim gradovima.

Od Astane do Tokija, svaka zemlja u Aziji ima svoj jedinstveni glavni grad. Ovi gradovi često su dom važnih vladinih kancelarija, kulturnih aktivnosti i kultnih znamenitosti koje privlače turiste iz cijelog svijeta. Sa ukupnom populacijom od preko 4 milijarde ljudi raspoređenih u brojnim regijama, ima puno toga za naučiti o glavnim gradovima Azije.

Koliko ih možete imenovati? Riješite ovaj kviz sada i saznajte!

Kako da igrate ovaj kviz? Jednostavno spojite lijevu i desnu stranu, odnosno prevucite naziv grada na odgovarajuće mjesto. Kada sve završite, kliknite ispod na “provjeri” kako bi provjerili koliko tačnih odgovora imate!

Dajte sebi priliku da naučite nešto novo o Aziji — ili samo pokažite ono što već znate! Sa različitim gradovima sa cijelog kontinenta, u ovom kvizu o azijskim prijestolnicama ima ponešto za svakoga. Pa zašto ne probati?

Nastavak kviza na sljedećoj stranici…

Advertisements
Next

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.