Geografija

Glavni gradovi Afrike: Testirajte svoje znanje pomoću našeg kviza!

Uradi test i pokaži koliko poznaješ glavne gradove Afrike!

Afrika je drugi po veličini kontinent na svijetu i dom za 54 zemlje, svaka sa svojom jedinstvenom kulturom, istorijom i jezikom. Jedna stvar koja im je zajednička je glavni grad koji služi kao centar vlade i trgovine. Od Kaira do Kejptauna, ovi gradovi predstavljaju otkucaje srca svojih nacija.

Ali koliko dobro poznajete glavne gradove Afrike? Znate li u kojem gradu se nalazi Table Mountain ili gdje je Nelson Mandela inaugurisan kao predsjednik? Riješite naš kviz da provjerite svoje znanje! Uz izazovna pitanja ovaj kviz će staviti na probu vaše afričke geografske vještine.

Pa zašto ne biste napravili pauzu od svoje svakodnevne rutine i izazvali sami sebe s našim kvizom o glavnim gradovima Afrike? Ko zna – možda čak i usput naučite nešto novo o ovom fascinantnom kontinentu!

Kako da igrate ovaj kviz? Jednostavno spojite lijevu i desnu stranu, odnosno prevucite naziv grada na odgovarajuće mjesto i provjerite da li je vaš odgovor tačan ili ne. Ako pogriješite, možete ponovo pokušati tako što ćete naziv grada prevući na drugo mjesto.

Nastavak kviza na sljedećoj stranici…

Advertisements
Next

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.