TEST
Test ličnostiZnanje

Kojem geniju ste najsličniji? Uradite TEST LIČNOSTI i saznajte

Kojem geniju ste vi najsličniji? Uradite test ličnosti u nastavku i saznajte!

Genijalnost je izraz koji se koristi za opisivanje nekoga ko ima izuzetan nivo inteligencije ili vještine koja se može pripisati urođenom talentu. Često se povezuje s kreativnošću, inovativnošću i sposobnošću rješavanja problema izvan norme. Međutim, razumijevanje onoga što genije zaista jest i prepoznavanje toga u drugima nije tako jasno kao što bi se moglo misliti.

Vjekovima su neki tvrdili da je genijalnost potpuno prirodan fenomen, dok drugi vjeruju da se može steći tokom vremena kroz naporan rad i posvećenost. Oni koji prihvataju prethodnu tačku gledišta imaju tendenciju da vjeruju da genetika igra glavnu ulogu u tome da neko postane “genij”, pripisujući određene osobine kao što su visok IQ ili inventivni obrasci razmišljanja genealogiji, a ne okruženju. S druge strane, oni koji favorizuju drugu perspektivu mogu podijeliti priče o ljudima koji idu od skromnih početaka do postizanja veličine samo zahvaljujući vlastitom nagonu i odlučnosti.

Kojem geniju ste vi najsličniji? Uradite test ličnosti u nastavku i saznajte!

Da si naučnik, bio bi?

Astronom

Fizičar

Ljekar

Hemičar

Inženjer

Da li sebe doživljavaš kao umjetnika ili naučnika?

Naučnik

Umjetnik

Oboje

Da si umjetnik, bio bi?

Dizajner video igrica

Glumac

Kuhar

Muzičar

Pisac

Slikar

Introvertna ili ekstrovertna osoba ?

Introvertna

Ekstrovertna

Koji predmet ti je bio najlakši u školi?

Matematika

Jezici, Likovno

Društvene nauke

Fizika, Hemija

U kom periodu bi volio da živiš?

Renesansa

Viktorijanski period

Dvadesete

Kolonijalna Amerika

Šezdesete

Sada

Da li voliš da si unutra ili napolju?

Unutra

Napolju

Koji je najveći problem?

Religija

Ratovi

Radna etika

Tehnologija

Strah od nepoznatog

Nejednakost, politički nemiri

Klimatske promjene

albert einstein, portrait, theoretician physician

Albert Ajnštajn

Ti si jedinstvena osoba poput nenadmašnog Albert Ajnštajna. Puno toga si već postigao u životu i još puno stvari tek čeka da budu ostvarene. Tvoja genijalnost leži u svetu fizike i mehanike. Ostavićeš traga na ovom svetu. Albert Ajnštajn je bio teorijski fizičar, jedan od najvećih umova i najznačajnijih ličnosti u istoriji sveta. Iako je najpoznatiji po teoriji relativnosti, Nobelova nagrada mu je uručena 1921. za objašnjenje fotoelekričnog efekta. U narodu ime “Ajnštajn” je sinonim za čoveka velike inteligencije ili za genija.

warsaw, nicholas copernicus, monument

Nikola Kopernik

Vizionar širokih shvatanja i strastvena osoba. Najviše ličiš na slavnog Nikolu Kopernika. Mnogi te kritikuju, ali odbijaš da se povučeš i predaš. Za tebe je istina najbitnija. Nikola Kopernik je poljski astronom. Kopernikov ili heliocentrični sistem sveta zasniva se na tvrdnjama da se Zemlja okreće oko svoje ose i da kruži oko Sunca. Ove tvrdnje su bile prihvaćene u naučnim krugovima, ali su uzrokovale uzbunu u crkvenim krugovima, pa je papa 1616. zabranio, tj. stavio na index, sve do 1822. godine, ovo Kopernikovo delo.

nikola tesla, obverse, serbian dinar

Nikola Tesla

Jedinstven, strastven i genijalan najviše podsećaš na Nikolu Teslu. Biti u centru pažnje i biti tajanstven u isto vreme je tvoja specijalnost. Mnogi te doživljavaju kao osobenjaka i pomalo čudnu osobu. Ti samo nemaš vremena da objašnjavaš šta radiš. Nikola Tesla je bio naučnik i inovator svetskog glasa. Radio je u području elektrotehnike i radiotehnike, izmislio je obrtno magnetno polje i višefaznu naizmeničnu struju.

leonardo da vinci, inventor, intelligence

Leonardo Da Vinči

Naprednih shvatanja, maštovit i kreativan najviše podsećaš na Leonarda Da Vinčija. Ti si umetnik, naučnik i vizionar. Tvoja maštovitost nema granice. Imaš sjajne ideje za budućnost. Leonardo da Vinči bio je italijanski slikar, arhitekta, naučnik, muzičar, vajar, mislilac, matematičar i inženjer. Ukratko – najveći genije renesanse, čovek koji oteletvorava renesansni ideal svestranog čoveka – višestruko nadaren čovek, znatiželjan i željan novih otkrića. Osim u umetnosti, dao je doprinose anatomiji, botanici, geologiji, matematici, optici, mehanici, astronomiji, hidraulici, niskogradnji, tehnici proizvodnje oružja, urbanistici.

marie curie, woman, portrait

Marija Kiri

Ponosna revolucionarka i fenomenalna hemičarka Marija Kiri je tvoja dvojnica. Ne odustaješ, borac si i veoma posnosna osoba! Bez obzira na uslove u kojima si trenutno, uvek ćeš se snaći i uspeti u životu. Marija Kiri je bila francuska fizičarka i hemičarka poljskog porekla. Imala je francusko i poljsko državljanstvo. Veći deo života je provela u Francuskoj, a tamo je i započela naučnu karijeru. Vršila je istraživanja iz hemije i fizike. Žena je Pjera Kirija, a majka Eve Kiri i Irene Žolio Kiri.

Advertisements

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.